Призма 50 ООД
  Начало Новини Магазини| ЗА НАС   Начин за доставка   за FORTECO Регистрация  
21.04.2021
Търсене  

Разширено търсене:
продукти
Каталози  
Мотофреза FORTECO
Самоходни косачки с марка BCS
Мотоблокове BCS
Генератори - преносими
Мотопомпи - професионални
Двигатели - бензинови и дизелови
Инвентар за косеща техника BCS
Инвентар за мотофреза
Градинско кошче
Градински и паркови пейки
Към всички каталози
Новини  
[30.06.2011]
През лятото с всяка закупена мотофреза...... още »
Към новините
Вход/Регистрация  
Вход на клиенти
Вход на партньори
Регистрация на партньори
Регистрация на клиенти
Български Български
English English
  Начало  » за FORTECO  

Бихме искали да представим на Вашето внимание една здрава, лека и удобна за ескплоатация мотофреза, предназначена за механизирано окопаване на зеленчукови полета, овощни градини и оранжерийни култури. Използва се за почвообработка с дълбочина до 30 см за унищожаване на плевели.
      Всички функционални детайли са изцяло метални, а въртящите се елементи са монтирани на търкалящи се лагери. Конструкцията е унифицирана за монтаж на различни модели четиритактови бензинови и дизелови двигатели с мощност от 3 до 8 НР.

        Редуктора е верижен, а корпусът му е пресован от дебела стоманена ламарина (2,5 мм), което предава голяма якост на конструкцията. Специалната пружинна конструкция на верижното зъбно колело поема усукванията, гаси вибрациите и намалява шума при работа. Близко разположените болтове на редукторa го предпазват от навлизане на пръст и  твърди частици. Всички движeщи се части са изработени от метал, а лагерите на машината имат допълнителна усилена защита и са защитени от запрашаване. Конструкцията е напълно разглобяема, което позволява лесна техническа поддръжка и ремонт.

Двигателя  е снабден с датчик за ниско ниво на маслото в картера, въздушният филтър се почиства механично и е за многократна употреба, бензиновия резервоара е галванизиран срещу корозия от водните пари, а изгорелите газове се отклоняват странично от оператора на мотофрезата. Двигателят се защитава от претоварване чрез назъбен трапецовиден ремък, управляван от задвижваща станция.

Кормилото е ергономично с възможност за регулиране, а  при транспортиране на машината се демонтира ръчно без употребата на инструмнети.

 Работните органи са компактни, позволяващи 3 фиксирани настройки на работната ширина от 30 до 90 см, в зависимост от отглежданите култури, големината на редовете и междуредовите разстояния. Широката база на лагерите гарантира по-висока стабилност на работните органи и запазването за по-дълго време на самите лагери.

Мотичките са изработени от качествена термообработена легирана стомана и са закрепени с болтове към работните органи, което позволява лесната им подмяна при износването им.

     Машината отговаря на изискванията за безопасност в съответствие с директиви EN 709,  EN 3744,  EN 1553, EN 12100-1.
      Всички правила за безопасна експлоатация са описани в инструкция.